torsdag den 9. juni 2011

En travl weekend i kagernes tegn

Hold da op! Sikke en weekend. Jeg skulle kreere tre forskellige kager til levering fredag, lørdag og søndag. Det krævede lidt planlægning da jeg ikke har verdens største køleskab og køkken. Især, når man samtidig skulle forberede mad til kærestens fødselsdags fest hvor han havde inviteret en 40-50 stykker til kage og aftensmad. Derfor blev jeg nødt til at lave alle tre kager individuelt. så der var en konstant tilberedning af mousse til fyld og smørcreme til at spartle kagerne flot op.Bundene blev dog alle bagt på en aften.

Den første kage der skulle laves var til kærestens 30 års fødselsdag hvor der var en 40-50 mennesker. Temaet til festen var blå. Det vil sige at vi havde købt blå duge, servietter osv. Derfor skulle kagen også passe ind i temaet. 
Det blev sådan lidt en kunst kage med lidt blå mønstre.Inspirationen kom fra en vindmølle som vi havde købt til festen og motivet på servietterne. 

Anden kage som skulle leveres lørdag var en bestillingskage fra en kollega. Hun ville gerne overraske hendes mor som havde 76 år fødselsdag. Jeg havde modtaget lidt fotomateriale vedrørende hendes mor og hendes interesser. Hun var et rigtig have menneske med bondegård, sorte hængebugsvin,  frugttræer, blomster- og nyttehaver. Dette skulle jeg så søge at genskabe på en kage. Kagen krævede dog lidt mere pynt end den ovenstående så derfor måtte jeg også forbedrede den lidt inden- Derfor at det meste af pynten lavet i weekenden inden. Dette hjalp lidt på en presset tidsplanTror kagen faldt i god jord og at fødselaren kunne se sig selv i kagen.

Sidste kage var en lille kage til en venindes forældres sølvbryllup. Hendes søster vil gerne have en bryllupskage til sommer så derfor fungerede kagen som en lille smagsprøve. Desværre var der ikke så meget tid til at lave pynt, da "bestillingen" kom sent, så den blev lidt skrabet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar