fredag den 25. marts 2011

Barnedåbskage

Så fik jeg min første kagebestilling. En af mine venner skulle bruge en kage til sin nieces barnedåb. Jeg slog straks til og ideerne begyndte at boble. Temaet var lyserød - alt hvad den kunne trække.

Det blev en etagekage med masser af lyserøde blomster og topfigur. Jeg brugte en aften på at masseproducere blomster og et par aftener på at lave topfiguren. Topfiguren blev dog krøllet sammen et par gange, da kun det bedste var godt nok til min første kunde. Fin blev den dog - hvorfor købe topfigure når man kan lave dem selv :-). Det var min første kage hvor jeg benyttede silkebånd som pynt. Syntes faktisk at det fungerede meget godt - især til en barnedåb.

Kagen er en kombination af lyse- og chokoladekagebunde fyldt med hindbær-  og chokolade mousse. Planen var at kagen skulle bespise ca. 40 personen men kunne forstå på kunden at der var lidt flere kuverter i kagen.

Kagen var i tre etager.Officielt (altså hvad jeg har læst på internettet) så indeholder kagen 40 kuverter. Fordelingen skulle være følgende:

Kage 15 cm (top) 8 kuverter
Kage 20 cm (mellem) 12 kuverter
Kage 25 cm (bund)) 20 kuverter  

Her er lidt billeder af værket....


Kagen blev knivskarp i kanterne for  første gang. Dette skyldes at jeg jeg stablede og fyldte kagerne i formene. Jeg forrede kageformene med husholdsningsfilm så de var lette at få ud. Efter de havde stået i køleskabet i nogen timer (og blevet faste) kunne jeg vende bunden i vejret.Wupti så stod kagerne der bare. Skrabede lige kanten forsigtig inden smørcremen, så den blev helt skarp. Den blev smurt op to gange med smørcreme.

2 kommentarer:

  1. Whau hvor er den flot! Kunne forestille mig kunden var meget tilfreds... Glæder mig allerede til årets pinsekage.

    SvarSlet
  2. Kunden var yderst tilfreds. Det var en meget stort hit og så smagte den fantastisk mums

    SvarSlet